Webapplicatie

Sneller en beter werken, of meer service bieden aan klanten? Het kan met een gebruiksvriendelijke webapplicatie. Pixelpillow maakt ze op maat, betaalbaar en doelgericht.

Wat is een webapplicatie?

LinkedIn, Microsoft 365 en Google Maps: het zijn bekende voorbeelden van webapplicaties. Zo ook de agendaplanner op je huidige website, of het online CRM-systeem dat je gebruikt.

Een website richt zich vooral op het uitwisselen van informatie. Een webapplicatie is een softwareprogramma op het internet. Zo’n programma kan ook onderdeel zijn van een site. Zoals een urenregistratie, planningstool of klantomgeving, die je pas na het inloggen ziet.

Slimme webapplicaties (webapps) bieden veel voordelen. Zo hoeven gebruikers geen software te installeren. Ook kunnen ze het programma direct gebruiken op hun telefoon, tablet en PC. 

Voorbeelden van webapplicaties zijn:

En nog veel meer.

De meeste webapplicaties kun je koppelen aan bestaande software-pakketten, zodat ze naadloos samenwerken. Zo bespaar je tijd en geld, en heb je altijd inzicht in je data. 

Wat zijn de voordelen van een webapplicatie?

Een moderne webapplicatie werkt direct in de browser, zonder plug-ins of aanvullende software. De gebruiker kan er direct mee aan de slag. En er zijn meer voordelen.

Up-to-date
Webapplicaties zijn altijd up-to-date. Als gebruiker werk je met de laatste versie, en hoef je geen updates te installeren.

Eenvoudig en intuïtief
Een goede webapplicatie is eenvoudig en intuïtief. Gebruikers begrijpen meteen wat ze kunnen doen.

Flexibel
Koppel je webapplicaties aan bestaande systemen en tools. Zo vergroot je je flexibiliteit en krijg je meer inzicht.

Betrouwbaar
Sla data veilig online op. Vertrouwelijke gegevens staan op één centrale plek, en niet op verschillende computers.

Servicegericht
Bedien je klanten beter, waar en wanneer zij dat willen. Ze hebben 24/7 toegang tot belangrijke gegevens en tools.

Maatwerk webapplicatie: stem applicatie volledig af op je wensen

Webapplicaties zijn er in alle soorten en maten. Van gratis tot betaald en van eenvoudig tot complex.

De meeste webapplicaties richten zich op het automatiseren van processen. Zoals het bijhouden van de administratie of verwerken van data. Maar ze kunnen nog veel meer. Helemaal als je kiest voor een maatwerk webapplicatie. 

Bij een webapplicatie op maat is vrijwel alles mogelijk. Jij bepaalt wat de applicatie doet, en hoe hij werkt en eruit ziet. Ook kun je de applicatie perfect laten samenwerken met bestaande systemen, waardoor ze nog efficiënter zijn. De investering verdien je zo terug. 

Met een maatwerk webapplicatie bepaal jij alles zelf. 

Ook een webapplicatie nodig waarin je gebruiker centraal staat?
Neem contact op

Verschil tussen een webapplicatie, website en app

Veel mensen gebruiken de termen webapplicatie, website en app door elkaar. Ze zijn niet hetzelfde en bij slim gebruik, vullen ze elkaar aan.

Een website is vooral bedoeld voor het uitwisselen van informatie. Bezoekers roepen een site op via de browser op hun telefoon of computer.

Een webapplicatie is online software, zoals Google Calendar of Facebook. Gebruikers hoeven niets te installeren en kunnen het programma meteen gebruiken. Een applicatie kun je ook integreren op een website.

Apps zijn speciaal bedoeld voor smartphones en tablets. Een gebruiker moet de app eerst installeren, en vaak is dat een drempel. Snelle telefoons en besturingssystemen als iOS & Android bieden wel extra mogelijkheden ten opzichte van webapplicaties. Maar die verschillen worden steeds kleiner.

Wat is een web based applicatie of web based software?

Een web based applicatie, ook wel web based software genoemd, is een type software dat volledig wordt uitgevoerd en benaderd via een webbrowser, zoals Google Chrome, Safari of Firefox. Net als een webapplicatie, hoeft een web based applicatie niet te worden geïnstalleerd op de computer van de gebruiker. Het werkt volledig op het internet, wat het mogelijk maakt om overal en altijd toegang te krijgen tot de applicatie, zolang er een internetverbinding beschikbaar is.

Web based applicaties kunnen dienen als zakelijke toepassingen, zoals klantrelatiebeheersystemen (CRM's), personeelsbeheersystemen (HRM's), boekhoudsoftware, of zelfs als een volledige suite van zakelijke toepassingen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor consumentgerichte services, zoals e-mailplatforms, cloudopslagdiensten, online videostreamingplatforms en sociale netwerken.

Voorbeelden van bekende web based applicaties zijn Google Docs, Dropbox, Netflix en Facebook. Deze applicaties vereisen allemaal een internetverbinding om te functioneren en hun gegevens worden over het algemeen opgeslagen op servers in de cloud, in plaats van op de apparaten van de gebruikers zelf.

Een belangrijk voordeel van web based applicaties is hun platformonafhankelijkheid. Ze kunnen worden benaderd en gebruikt op elk apparaat dat een webbrowser en een internetverbinding heeft, ongeacht het besturingssysteem van het apparaat. Bovendien worden eventuele updates of verbeteringen aan de applicatie automatisch doorgevoerd op de servers van de aanbieder, wat betekent dat gebruikers altijd de nieuwste versie van de applicatie gebruiken zonder dat ze updates hoeven te downloaden of te installeren.

Web based applicaties kunnen ook een hoge mate van schaalbaarheid bieden, aangezien ze gemakkelijk kunnen worden aangepast om aan veranderende behoeften te voldoen, en ze kunnen ook worden geïntegreerd met andere web based systemen om gegevensuitwisseling en functionaliteit te verbeteren.

Webapplicatie laten maken door Pixelpillow

Digitaal bureau Pixelpillow is expert in het maken van maatwerk websites, apps en webapplicaties. We maken je ideale digitale product altijd via een beproefd stappenplan.

01.
UX Research
De gebruiker staat altijd centraal bij een effectief digitaal product. Wat wil hij of zij met de webapplicatie, app of website doen? Daarom beginnen we altijd met UX Research. We brengen op basis van gebruikersonderzoek wensen, doelen en gedrag in kaart. Zo bepalen we samen precies wat de applicatie moet doen. Lees meer over UX Research.
02.
Prototype & Test
Op basis van de testresultaten bepalen we samen de functionaliteiten en gewenste uitstraling. Vervolgens maken we een werkend prototype. Pas als alles werkt en voldoet aan je wensen, gaan we over tot de bouw. Lees meer over UX design.
03.
Implementatie
We realiseren de applicatie. Daarbij besteden we volop aandacht aan de belangrijkste taken, gebruiksvriendelijkheid en optimale uitwisseling van (vertrouwelijke) data.
Leer meer over UI design en Development.
04.
Optimalisatie
Een succesvol digitaal product is nooit af. Daarom optimaliseren we de webapplicatie na oplevering voortdurend, op het gebied van functionaliteit, veiligheid en efficiëntie.
Meer weten over hoe we je site verbeteren, optimaliseren en doorontwikkelen?

Laat je meteen een hoogwaardige webapplicatie maken? Dan bouw je verder op een ijzersterk fundament, en kan hij alleen maar beter worden.

Wil jij een gebruiksvriendelijke webapplicatie op maat?
Bespaar tijd, geld en energie met een gebruiksvriendelijke webapplicatie. Neem nu contact met ons op. Dan verkennen we samen de mogelijkheden en kansen.
Neem contact op

Deze klanten hielpen we al aan een gebruiksvriendelijke webapplicatie

Alles duidelijk?
Veelgestelde vragen over webapplicaties
Wat is een webapplicatie?
Een webapplicatie is een applicatie die via een webbrowser te gebruiken is en vaak op een server wordt gehost. Deze applicaties zijn toegankelijk vanaf elke computer met internettoegang, zonder dat er software op de computer geïnstalleerd hoeft te worden.
Welke technologieën worden gebruikt voor de ontwikkeling van webapplicaties?
De technologieën die vaak gebruikt worden voor de ontwikkeling van webapplicaties zijn HTML, CSS, JavaScript, en een server-side taal zoals PHP, Ruby, Python, of Java. Daarnaast worden ook vaak frameworks zoals AngularJS, ReactJS en VueJS gebruikt voor de front-end ontwikkeling en frameworks zoals Ruby on Rails, Express.js en Django voor de back-end ontwikkeling. Databases zoals MySQL, MongoDB en PostgreSQL worden vaak gebruikt voor het opslaan van gegevens.
Vraag?
Neem contact op
* verplichte velden
👍
Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
😱
Oeps. Het lijkt erop dat bovenstaande velden niet helemaal goed zijn ingevuld. Zou je het nog eens willen controleren en opnieuw willen proberen? Kom je er niet uit? Bel dan 038 750 3491.