Klantportalen maken van klanten fans en van leveranciers blije partners

Een klantportaal is een digitale plek waar jouw klanten, maar ook je leveranciers, hun zaken met jou zelf kunnen regelen. Snel, efficiënt en gebruiksvriendelijk. Je kent natuurlijk de mijn-omgevingen van telecom-aanbieders en andere grote B2C-merken, maar ook in B2B en in leveranciersrelaties zijn portalen een perfecte manier om relaties te verdiepen en soepel zaken te doen. Je klantportaal koppelen met achterliggende systemen zorgt dat je je klanten en leveranciers altijd actuele data en gepersonaliseerde content laat zien.

Navigeer snel naar één van de volgende onderwerpen:

We hebben al onze kennis en expertise over klantportalen en data-koppelingen gebundeld in deze handige wiki. Zo leer je wat een klantportaal is, hoe het bij jouw manier van zakendoen past en hoe je tot een goed ontwerp komt voor je portaal.

De verschillende soorten portalen

Een B2C-portaal heeft een andere functie, en dus een andere gebruikerservaring, dan een B2B-portaal of een portaal voor leveranciers. Ook de systemen waarmee je je portaal wilt koppelen zullen anders zijn, afhankelijk van de functie van je portaal. Dat is ook de reden dat wij geloven in het ontwerpen en bouwen van een portaal op maat.

Lees hieronder verder over de verschillende soorten portalen en koppelingen.

B2C-portal

Een op maat gemaakte B2C-portal is essentieel om klanten goed van dienst te kunnen zijn. Want alleen in je eigen portal kun je de gepersonaliseerde ervaring bieden die klanten aantrekt en bindt.

B2C-portals

B2B-portal

Een op maat gemaakte B2B-portal is de basis voor een warme klantrelatie in B2B. Een uitstekende oplossing als je op zoek bent naar efficiëntie en een digitale voorsprong op je concurrenten.

B2B-portals

Leveranciersportaal op maat

Efficiënt en prettig samenwerken begint met een leveranciersportaal dat naadloos aansluit bij jouw unieke bedrijfsproces en integreert met je bestaande software.

Leveranciersportals

Klantportaal-koppelingen

Je klant wil correcte, actuele gegevens zien. Dat red je niet met handwerk. Een klantportaal-koppeling met je CRM, ERP en andere kernsystemen verbetert dus je efficiëntie én je klantrelatie.

Klantportaal-koppelingen

Maatwerk klantportalen waar we trots op zijn

Maatwerk-portaal laten maken? Start bij Pixelpillow!

Wij hebben veel ervaring met het ontwerpen van succesvolle portals in B2B en B2C. Daarvoor ontwikkelden we een bewezen proces dat zorgt voor een portaal dat jouw zakelijke doelen bereikt en je klanten een naadloze, gepersonaliseerde ervaring biedt. Dat krijgen we voor elkaar omdat we altijd testen wat we bedenken, voordat we jouw budget spenderen.

Benieuwd hoe een portal jouw business verbetert?
Verder praten

Blogs over klantportalen

De voordelen van klantenportaal software

Klantenportaal software biedt volop mogelijkheden voor particulieren, bedrijven en overheden. Maar wat zijn nu de grootste voordelen?

01.
Op de eerste plaats bied je vrijheid. Klanten verwachten selfservice en willen zaken regelen als ze eraan toe zijn. Of dat nu ‘s ochtends of ‘s avonds en op een telefoon of laptop is.
02.
Met een cliëntportaal geef je 24/7 toegang tot belangrijke gegevens. Bovendien ben je volledig transparant. Dit voorkomt verrassingen en vergroot gebruikersgemak en betrokkenheid.
03.
Een hoogwaardig klantportaal kun je koppelen aan andere systemen. Zo krijgen klanten inzicht in hun aankoopgeschiedenis, facturen, contracten etc. Dankzij deze onmisbare data kun je ze beter ondersteunen en informeren. En het biedt volop kansen voor gerichte marketing.
04.
De krapte op de arbeidsmarkt blijft de komende jaren stijgen. Dit maakt het steeds moeilijker om de gewenste service te blijven bieden. Met een cliëntportaal lukt dit wel, zonder extra personeel aan te hoeven nemen.
05.
Met een klantportaal vang je eenvoudige vragen af. Hierdoor kunnen servicemedewerkers zich concentreren op uitdagende werkzaamheden. Dit verhoogt hun werkplezier en rendement.

Kortom, een succesvol portaal verdient zichzelf terug. In goodwill, efficiency en kwaliteit.

De mogelijkheden van een klantportaal

Klantenportalen zijn steeds populairder. Dat is begrijpelijk, want voor gebruikers zijn ze ideaal. In een beveiligde omgeving kunnen afnemers contracten inzien, facturen downloaden, informatie opzoeken enzovoorts.

Een effectief cliëntportaal bespaart tijd, geld en frustratie. Het voorkomt bovendien veel kostbare contactmomenten met de helpdesk. En biedt extra mogelijkheden, zoals deze:

  • Presenteer belangrijke klantgegevens in enkele muisklikken.
  • Communiceer gericht over nieuwe producten en diensten.
  • Laat gebruikers belangrijke documenten downloaden.
  • Maak bestellen makkelijker.
  • Gebruik een ticketsysteem.

Snel en efficiënt jouw klantportaal bouwen

01.
Hergebruik en Aanpassing: Door bestaande frameworks en oplossingen te hergebruiken, kunnen we een groot deel van de benodigde functionaliteiten snel realiseren. De overige 20% wordt op maat gemaakt om aan jouw unieke eisen en wensen te voldoen.
02.
Modulaire Opbouw: Een modulaire opbouw maakt het mogelijk om functies stapsgewijs toe te voegen. Hierdoor kunnen we het portaal snel lanceren en later verder aanpassen.
03.
Gebruikersonderzoek: Het is essentieel om feedback van gebruikers te verzamelen tijdens de ontwikkelingsfase. Hierdoor kunnen we prioriteit geven aan de ontwikkeling van functies die het meest waardevol zijn voor jouw klanten.
04.
Geautomatiseerde Processen: Door processen te automatiseren en integraties met andere systemen te realiseren, kunnen we de efficiëntie verhogen en de tijd tot lancering verkorten.
05.
Continu Verbeteren met UX Optimalisatie: Na de lancering blijven we het portaal optimaliseren op basis van gebruikersfeedback en analytische inzichten om zo de gebruikerservaring te blijven verbeteren. We bieden hiervoor een maandelijkse dienstverlening aan.
Nog vragen?
Veelgestelde vragen over klantportalen
Hoe verhoogt een klantportaal de klanttevredenheid?
Een klantportaal verbetert de klanttevredenheid door de klantenservice te personaliseren en te versnellen. Het biedt klanten directe toegang tot hun informatie en de mogelijkheid om op elk moment actie te ondernemen, wat resulteert in een gevoel van controle en waardering. Door wachttijden te verminderen en 24/7 toegankelijkheid te bieden, verhoogt het de algehele tevredenheid en loyaliteit.
Welke functies moet een goed klantportaal hebben?
Een effectief klantportaal bevat functies zoals een persoonlijk dashboard, toegang tot facturen en betalingsgeschiedenis, een kennisbank of FAQ-sectie, ticketing voor klantenservice, mogelijkheden voor feedback, en eventueel integraties met sociale media of forums voor gemeenschapsvorming. Veiligheid en gebruiksvriendelijkheid zijn cruciaal voor een positieve gebruikerservaring.
Hoe kan ik de adoptie van mijn klantportaal onder gebruikers verhogen?
De adoptie kan worden verhoogd door het portaal intuïtief en gebruiksvriendelijk te maken, klanten duidelijk te informeren over de voordelen en hoe ze het kunnen gebruiken, regelmatig nieuwe inhoud en functies toe te voegen om gebruikers betrokken te houden, en feedback van gebruikers te verzamelen en te implementeren om het portaal continu te verbeteren. Trainingssessies of tutorials kunnen ook helpen bij het verhogen van het comfortniveau van gebruikers met het platform.
Kunnen klantportalen worden geïntegreerd met andere bedrijfssystemen?
Ja, klantportalen kunnen worden geïntegreerd met diverse bedrijfssystemen zoals CRM-systemen, ERP-systemen, boekhoudsoftware en marketingautomatiseringstools. Deze integraties zorgen voor een naadloze stroom van informatie tussen systemen, wat leidt tot efficiëntere processen en een meer gepersonaliseerde klantervaring. Het is belangrijk om te zorgen voor compatibiliteit en veilige dataoverdracht tussen systemen.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn klantportaal gebruiksvriendelijk is?
Om een gebruiksvriendelijk klantportaal te garanderen, is het belangrijk om een intuïtieve navigatiestructuur te hebben, responsief design voor mobiele apparaten, duidelijke en toegankelijke inhoud, en snelle laadtijden. Het verzamelen van gebruikersfeedback en het uitvoeren van usability-tests kunnen helpen bij het identificeren van knelpunten in de gebruikerservaring om deze te verbeteren.
Wat zijn de voordelen van mobiele toegankelijkheid voor klantportalen?
Mobiele toegankelijkheid stelt klanten in staat om onderweg toegang te krijgen tot het klantportaal, wat zorgt voor grotere flexibiliteit en tevredenheid. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om op elk moment en vanaf elke locatie met hun mobiele apparaat diensten te gebruiken, notificaties te ontvangen en met het bedrijf te communiceren, wat bijdraagt aan een betere klantervaring en hogere betrokkenheid.
Benieuwd hoe een klantportaal jou kan helpen?
Ben jij ook op zoek naar een online plek waar je klanten en leveranciers snel en gemakkelijk zaken kunnen doen met jou? En waardoor ze ook in de toekomst voor jou zullen kiezen en niet voor je concurrent? Laten we dan verder praten! We maken graag een keer kennis en laten zien welke mooie dingen we al hebben gemaakt voor andere klanten. Neem vandaag nog contact met ons op.
Neem contact op
Milan van Bruggen
Partner / UX-expert
Vraag?
Neem contact op
* verplichte velden
👍
Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
😱
Oeps. Het lijkt erop dat bovenstaande velden niet helemaal goed zijn ingevuld. Zou je het nog eens willen controleren en opnieuw willen proberen? Kom je er niet uit? Bel dan 038 750 3491.