Een sprong in het diepe met het nieuwe digitale platform voor VConsyst.

VConsyst maakt complexe processen eenvoudig. Voor de refresh van de VConsyst Access Suite software – die gebruikt wordt voor zwembaden en -scholen – ontwikkelden wij samen met VConsyst het compleet nieuwe platform, dat we testten met ouders en kinderen, de doelgroepen die uiteindelijk het meest gebruik maken van de software.

Digitaal Platform VConsyst

Bij het ontwerpen van de nieuwe Access Suite hielden we niet alleen rekening met een weergave voor ouders, maar ook met de belevingswereld van de kinderen. De speciale kindweergave moet kinderen motiveren om stickers te verzamelen. Zo wordt leren zwemmen leuker dan ooit! Bij elke mijlpaal krijg je een nieuwe vis. De illustraties (Jetswerk) zorgen voor een geheel eigen stijl, die herkenbaar is voor de software van VConsyst.

Kinderen kunnen samen met hun ouders de voortgang bekijken door zich onder te dompelen in een zorgvuldig samengestelde onderwaterwereld. Bij het bewegen van je muis wordt de beleving versterkt met subtiele (paralax) animaties, die diepte geven. De verzamelde vissen zwemmen door je scherm. En door op een sticker te klikken krijg je informatie over de zwemtechniek, waarmee de je vis hebt vrijgespeeld.

Gewoon vanaf de bank

De Access Suite is geoptimaliseerd voor gebruik op mobiel, zodat je ook vanaf de bank snel de voortgang en afspraken kunt inzien en je gegevens kunt wijzigen.

Samen met VConsyst bedachten we meerdere concepten, die we uitwerkten in doorklikbare prototypes en voorlegden aan ouders en kinderen. Dit leerde ons dat er twee nogal verschillende behoeften zijn bij ouders en kinderen: ouders willen vooral weten hoe lang de zwemles nog gaat duren, terwijl kinderen vooral beloond willen worden voor hun inspanning. 

Die twee doelen vormden de basis voor de nieuwe Access Suite.

Ja, we hebben in een wireframe comic sans gebruikt #omdathetkan

Online kaartjes kopen

De Access Suite software is niet alleen bedoeld om de voortgang van zwemlessen bij te houden, maar ook om in de complete digitale klantreis van zwembaden te voorzien. Een dagje naar het zwembad? Een 10-ritten zwemkaart kopen? Dat kan allemaal.

Het kassa-systeem is niet alleen super gebruiksvriendelijk, maar ook volledig te whitelabelen, waardoor de overgang tussen eigen site en het afrekenen van je kaartje, naadloos verloopt.

Het team

Thomas
Full-stack Developer
Jan
Designer
Milan
Commercial Lead