Ons verhaal

We ontwerpen en bouwen doordachte digitale producten. Websites en apps die voor de gebruiker geweldig werken. Wij houden van simpel. Maar vinden het wel lekker als dat denkwerk vereist. Wij worden namelijk blij als iets ingewikkeld wordt, maar complexiteit houden we liever achter de schermen. Want vaak zit het beste design in dat wat je niet ziet. Dat klinkt eenvoudig, en als het goed is, ziet het er ook zo uit.

Nadia
Support Engineer
Thomas
Full-stack Developer
Gertjan
Creative Lead
Rick
Full-stack Developer
Arjen
Frontend Developer
Jan
Visual Designer
Joël
Technical Lead
Milan
Commercial Lead
Wie we zijn
Wat we doen
Hoe we werken
01.

Wie we zijn

Een team van nieuwsgierige professionals, met als gemeenschappelijke deler de drive om zich te verplaatsen in de gebruiker.

02.

Wat we doen

Waarvoor klop je aan bij Pixelpillow? Voor de ontwikkeling van geweldige gebruikservaringen. Maar dat is natuurlijk best een breed begrip. Laten we het eens iets concreter maken.

Gebruiksonderzoek

Om geweldige gebruikservaringen te ontwerpen, heb je gebruiksonderzoek nodig. Vooraf doorgronden we het vraagstuk: wat gaan we concreet oplossen?

Diensten

Gebruikers interviews
Vormtaal onderzoek
Content inventarisatie

Slimme interfaces

Wij ontwerpen digitale omgevingen die gebruiksvriendelijk, helder en overzichtelijk zijn. Dit doen we voor websites, webapplicaties, apps of een intranet.

Diensten

User Interface (UI)
User Experience (UX)
Informatie architectuur

Technische realisatie

Zowel voor front-end als back-end development gaan we voor de oplossing die de gebruiker vooropstelt, door vloeiend te integreren met bestaande, bewezen systemen.

Diensten

Front-end development
Back-end development
Integratie en implementatie

03.

Hoe we werken

We werken volgens de 'Design thinking' methode. Dit houdt in dat we geen aannames doen maar de eindgebruiker betrekken om onze keuzes te valideren.

Begrijpen

We beginnen met het verzamelen van zoveel mogelijk data — in de vorm van interviews en ander onderzoek ­— om zo een beter beeld te krijgen van de wensen en het gedrag van de gebruiker. Zo zorgen we ervoor dat we dat gaan maken, waar de klant van onze klant behoefte aan heeft.

Definïeren

Dit onderzoek levert veel inzichten op en geeft antwoord op de vraag: Wat is nu eigenlijk het echte probleem? Door een heldere probleemdefinitie op te stellen, voorkomen we dat we tijd verdoen met het realiseren van functionaliteiten waar de gebruiker niet op zit te wachten.

Conceptontwikkeling

In deze fase bedenken we — op basis van de doelen die we onszelf gesteld hebben — met alle betrokkenen zoveel mogelijk ideeën waarvan we verwachten dat deze bijdragen aan de oplossing van ons probleem. Een selectie hiervan nemen we mee naar de volgende fase.

Prototypen en testen

Wat werkt? Van een selectie van de concepten maken we klikbare prototypes die we laten testen door de beoogde gebruikers. Zo valideren we of de aannames die we gedaan hebben kloppen en daarnaast levert het vaak ook andere inzichten op in het gedrag van de gebruiker.

Maken

Dit is de fase waarin de meeste tijd gaat zitten. We gaan ontwerpen, bouwen en testen. Ontwerpen, bouwen en testen. En nog eens ontwerpen, bouwen en testen. Net zo lang tot we een geweldige gebruikservaring hebben ontwikkeld.

Wij werken voor

Waar wij voor staan

De gebruiker centraal

We willen weten wat jij voor ogen hebt. Wat je gebruikers willen. Wat werkt. Daarom verzamelen we eerst data — in de vorm van interviews en ander onderzoek ­— en gaan we dan pas starten met ontwerpen en bouwen.

We denken in systemen

We werken nooit ad hoc. De uitdaging is altijd om duurzame, schaalbare oplossingen te maken die lang mee kunnen, en die een solide en flexibele basis vormen waar in de toekomst op verder gebouwd kan worden.

We werken intensief samen

Wij houden ervan om echt samen te werken met onze opdrachtgevers, omdat onze klanten ontzettend veel weten. Niet dat we onszelf onderschatten, maar die domeinkennis is voor ons heel belangrijk. Zeker in de fase waarin de eerste ideeën ontstaan. Daarom trekken we veel samen op: onze opdrachtgevers en wij.

We zijn makers

Wij zijn makers. Strategisch denken doen we ook, graag zelfs. Maar een idee moet bij ons wel direct vorm krijgen. Daarom gaan we direct aan de slag. Met onze handen. Even een prototype maken, testen met een tooltje.

We doen alles met aandacht

Omdat je niet geholpen bent met trucjes of vluchtig resultaat, maar met oplossingen waar je lange tijd mee vooruit kunt.

Altijd alles onder controle

Wij werken van 9 tot 5. En daar zijn we trots op. We willen het patroon doorbreken van ‘altijd aan’. Dat werkt toch niet joh. Wij werken hard, maar efficiënt. Door ervoor te zorgen dat mensen zich kunnen concentreren op hun werk. Door marges aan te houden in de planning. En dan houd je kostbare tijd over. Voor het gezin, vrienden, familie. Iedereen gelukkig.