WordPress multisites

Voor diverse organisaties ontwikkelen we maatwerk applicaties, maar wanneer we een website ontwerpen en ontwikkelen is ons weapon of choice altijd WordPress. En daar hebben we behoorlijk veel ervaring mee. Eén van onze oprichters ontwikkelde in 2010 al één van de grotere websites die in Nederland op dit CMS draaide, namelijk de website van The Voice of Holland. Deze ervaring met het populaire content management systeem hebben we de afgelopen jaren uitgebouwd. We hebben inmiddels tientallen websites met WordPress als moter gerealiseerd.

Lagere investering per website

Eén van de functies van WordPress is de mogelijkheid om meerdere websites binnen één omgeving te laten bestaan. De verschillende websites kunnen daarbij putten uit dezelfde bron van bouwblokken. Dit zorgt ervoor dat een WordPress multisite voor organisaties die snel websites willen lanceren een ideale oplossing biedt. En elke website is gebaseerd op een bestaande website, waardoor de kosten per nieuwe website lager zijn dan wanneer je telkens het wiel opnieuw uitvindt.

Beheersbaarheid

Omdat elke website dezelfde basis heeft hoeft een wijziging in functionaliteit maar één keer doorgevoerd en getest te worden, terwijl elke website die gebruik maakt van die functionaliteit profiteert van een centraal doorgevoerde verbetering. Kortom: de verschillende websites binnen een multisite netwerk profiteren van elke update. En door de gecentraliseerde codebase, hoeft er niet op allerlei plekken onderhoud gepleegd te worden, wat weer positief is voor de beheersbaarheid.