Single Page Application (SPA)

Een Single Page Application (SPA) is een webapplicatie of site die bestaat uit 1 pagina. Een bekend voorbeeld is Netflix. Je browser of app laadt de basis eenmalig in. Vervolgens vult het scherm zich dynamisch met de informatie die je nodig hebt. Daardoor werkt de applicatie sneller, intuïtiever en overzichtelijker dan een gewone applicatie of site.

Een single-page applicatie lijkt sterk op een one page website. Toch zijn ze niet helemaal hetzelfde. Een SPA laadt zijn informatie pas in, als een bezoeker daarom vraagt. Bij een one page website is alle informatie al aanwezig. Dit maakt de SPA dynamischer. En er zijn meer voordelen. 

Wat is een single-page application?

Netflix, LinkedIn en Google Maps zijn bekende voorbeelden van single-page applications. Zodra je een van deze sites opent, vult hij zich dynamisch met content.

Bij een traditionele website navigeer je van pagina naar pagina. Dit vergt meer moeite en pagina’s laden kost tijd. Een single-page applicatie laadt eenmalig. Daarna ververst hij de gewenste informatie op de achtergrond, afhankelijk van je wensen en voorkeuren. Dit biedt 3 grote voordelen.

01.
Een single-page applicatie is snel. LinkedIn, Google Maps zijn daar goede voorbeelden van. Je start ze op en kunt direct aan de slag.
02.
Professioneel gebouwde SPA’s zijn intuïtief en gebruiksvriendelijk. Je ziet direct de informatie die je nodig hebt, en hoeft geen nieuwe pagina’s te laden.
03.
Het onderhoud van een SPA is eenvoudig, omdat de front- en backend onafhankelijk van elkaar functioneren. Dankzij een uitgebreide componenten-bibliotheek kun je sneller functies toevoegen of nieuwe applicaties laten ontwikkelen. De herkenbaarheid en functionaliteit blijven hetzelfde. 
Benieuwd of een Single Page Application iets is voor jou?
Neem contact op

Single page vs. multi page application

Naast de single-page application (SPA) bestaat de multiple application (MPA). Een single page applicatie ververst alleen de data die een gebruiker nodig heeft. Een multi-page application ververst de complete pagina. Beide varianten hebben voor- en nadelen. 

Een SPA is snel, gebruiksvriendelijk en makkelijker te onderhouden. Daar staat tegenover dat de software door het gebruik van JavaScript uitdagender is voor zoekmachines. Dit maakt de SPA minder effectief voor SEO.

Een multi-page application (MPA) is standaard beter vindbaar voor (SEO). Bij Pixelpillow steken we ook veel tijd in de front-end/back-end integratie. Je site of applicatie laat aan de voorkant gegevens zien, die hij uit de backend ophaalt.

Door de hoogwaardige de front-end/back-end integratie zijn alle gegevens altijd up-to-date. Ook zijn er talloze koppelingen mogelijk. Zo kun je als gebruiker efficiënter werken, met één gebruiksvriendelijk systeem.

Waarom een single-page application?

Wil je snel veel informatie ontsluiten op een gebruiksvriendelijke manier, en is gebruikersinteractie (UX) essentieel op je website of applicatie? Dan is een single-page application ideaal. Gebruikers hoeven niet te navigeren, ze zien alleen wat ze nodig hebben en informatie laadt snel. Dit maakt een SPA een prima keuze voor:

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie? Neem dan contact met ons op, en laat je verrassen door de vele mogelijkheden.

Creëer een perfecte gebruikerservaring

Heb je wel eens een site of programma geladen met een slechte verbinding? Dan weet je hoe lang dat duurt. Bij een SPA overkomt je dit niet. Zodra de applicatie in beeld verschijnt, blijft hij geladen. Slechts de inhoud verandert, en dit scheelt data en daarmee kosten.

Door zijn snelle werken verschijnen afbeeldingen vloeiend in beeld. En scrollen gebruikers zonder haperen door de applicatie of site. Dit creëert een perfecte gebruikerservaring. Waar ze ook zijn en welk apparaat ze ook gebruiken. 

Voorbeelden van een Single Page Application

Pixelpillow maakt gebruiksvriendelijke digitale producten, die jarenlang meegaan. Want niemand wordt blij van software die niet lekker werkt. Bekijk voorbeelden van SPA’s die we maakten voor verschillende opdrachtgevers in diverse branches.

Wil jij één geïntegreerde gebruikservaring bieden aan je klanten, met een SPA?
Wij hebben veel ervaring met het bouwen van Single Page Applications. Wil je een keer sparren over de mogelijkheden? We denken graag met je mee.
Neem contact op
Vraag?
Neem contact op
* verplichte velden
👍
Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
😱
Oeps. Het lijkt erop dat bovenstaande velden niet helemaal goed zijn ingevuld. Zou je het nog eens willen controleren en opnieuw willen proberen? Kom je er niet uit? Bel dan 038 750 3491.