Planningstool op maat laten maken?

Met een goede planning functioneert je organisatie beter. Effectieve planningen maken is alleen lastig. Zeker als er veel mensen, materialen en machines bij betrokken zijn.

Klopt je planning niet? Dan leidt dat tot inefficiëntie, verspilling en ergernissen. Voorkom het, met een planningstool op maat.

We starten met een wireframe van het ontwerp van een website op een groot whiteboard

Wat is een planningstool?

Een planningstool is software voor het maken, beheren en bewaken van planningen. Zo’n tool is onmisbaar voor vrijwel elke organisatie.

Werkt je planningssoftware optimaal, dan bespaar je tijd, geld en energie. Bovendien zorgt het voor tevreden collega’s en afnemers, want processen verlopen snel en soepel.

Andersom geldt dit helaas ook. Een mislukte planning leidt tot frustratie en tijdverlies. Waarom maakt dan niet iedereen perfecte planningen? Omdat het lastiger is dan het lijkt.

Voordelen planningstool

Als eigentijdse organisatie werk je met verschillende softwareprogramma’s. Zo heb je waarschijnlijk een tool voor relatiebeheer (CRM), documentenopslag en maak je misschien planningen in Excel. Dat kan efficiënter.

Een planningstool richt zich volledig op het maken en bijhouden van planningen. Vanuit één centrale omgeving regel je afspraken, wijs je taken toe en monitor je deadlines. Zo stem je bedrijfsprocessen naadloos op elkaar af, en weet je 24/7 wat er speelt in je organisatie. Het voorkomt vervelende verrassingen.

Voordelen planning software op maat

Planning software is er in vele soorten en maten. Kies je voor een bestaand pakket, dan ben je gebonden aan de beschikbare functies. Vaak blijkt dat een programma niet of onvoldoende samenwerkt met andere systemen die je gebruikt. 

Een ander aandachtspunt bij bestaande planningstools is de opslag van data. De AVG-wet verplicht dat je Europese data lokaal moet bewaren. Veel online programma’s doen dit op servers buiten de EU, en dat mag niet.

Met planning software op maat sta jij aan het roer. Jij bepaalt hoe het programma werkt, eruit ziet en waar je data opslaat. Ook weet je zeker dat systemen naadloos samenwerken. Zo presteert je organisatie altijd optimaal.

Maatwerk planningstool in 5 simpele stappen

Pixelpillow maakt digitale producten die altijd werken. Bij het ontwerpen en realiseren van een maatwerk planningstool doorlopen we altijd deze 5 stappen.

01.
Doelen
Planningssoftware kun je zo veelzijdig maken als je wilt. Maar wat moet de tool echt doen en kunnen? Wil je bijvoorbeeld alleen plannen, of ook rapportages maken? We beginnen bij de basis en leggen de wensen en doelen zo concreet mogelijk vast.
02.
UX Research
Gebruikers zijn cruciaal bij het maken van een succesvolle planningstool. Wat vinden zij belangrijk en prettig? Dit brengen we in kaart, op basis van interviews en data. En verwerken we in een gebruiksvriendelijke en intuïtieve tool. Lees meer over UX Research.
03.
Prototype & Test
Direct gaan bouwen is een grote valkuil bij het maken van software. Bij Pixelpillow maken we daarom altijd een werkend prototype. Pas als je helemaal tevreden bent zetten we de volgende stap. Lees meer over UX design.
04.
Implementatie
We realiseren de planningstool volgens je wensen. Ook denken we constant na over de optimale uitwisseling van (vertrouwelijke) data, en koppelingen met systemen die je al gebruikt. Leer meer over UI design en Development.
05.
Optimalisatie
De praktijk is vaak anders dan de tekentafel. Daarom is de oplevering van de planningstool pas het begin. We onderhouden de tool, voeren we verbeteringen door en voegen - in overleg - nieuwe functies toe. Zo kan je planningstool steeds meer. Meer weten over hoe we je site verbeteren, optimaliseren en doorontwikkelen?

Wil jij een planningstool op maat? We laten je graag alle mogelijkheden zien. Bel, mail of app ons nu.

Wil jij een planningstool op maat?
Of je je nu richt op klanten, medewerkers of bewoners: er is een geschikte planningstool voor elke situatie. Leg daarom nu je uitdagingen aan ons voor. Dan onderzoeken we samen de mogelijkheden voor een planningstool op maat.
Neem contact op
Alles duidelijk?

Veelgestelde vragen over planningstools

Wat is een planningstool?
Een planningstool is een softwareprogramma dat wordt gebruikt om taken, projecten en activiteiten te plannen, organiseren en volgen. Deze tools bieden vaak functionaliteiten zoals het maken van takenlijsten, het toewijzen van taken aan teamleden, het instellen van deadlines, het volgen van voortgang en het delen van informatie met teamleden. Planningstools kunnen zowel op een computer als op een mobiel apparaat gebruikt worden en zijn vaak webgebaseerd, zodat ze op afstand toegankelijk zijn.
Welke soorten planningstools zijn er?
Er zijn verschillende soorten planningstools, zoals projectmanagement tools, taakmanagement tools, kalender- en tijdschrijftools, teamplanning tools, resourceplanning tools en Gantt-diagram tools. Elk type planningstool is gericht op een specifiek doel zoals projectbeheer, takenbeheer, tijdschrijven, teamplanning, resourceplanning en het visualiseren van projecten.
Hoe kies ik de juiste planningstool voor mijn bedrijf?
Om de juiste planningstool voor je bedrijf te kiezen, is het belangrijk om specifieke vereisten en doelen te bepalen. Overweeg ook hoeveel mensen de tool zullen gebruiken en of de tool moet geïntegreerd worden met andere systemen die uw bedrijf gebruikt. Probeer verschillende tools uit en vraag referenties aan van andere gebruikers. Vergelijk de prijzen en de service die de leverancier biedt. Kies een tool die past bij de grootte en vereisten van uw bedrijf en die uw team gemakkelijk kan gebruiken.
Hoe kan ik mijn planningstool integreren met andere tools die we gebruiken?
Er zijn verschillende manieren waarop u uw planningstool kunt integreren met andere tools die u gebruikt. Een populaire manier is om de tool te integreren via een API (Application Programming Interface). Hiermee kunt u gegevens uitwisselen tussen uw planningstool en andere systemen, zoals uw CRM, boekhouding of e-mailmarketing software. Andere manieren zijn het gebruik van integratie-apps of plugins die specifiek zijn ontworpen om bepaalde tools te integreren met uw planningstool. Het is belangrijk om te controleren of de gekozen tool de integratie met de andere tools die u gebruikt ondersteunt en of er eventueel een extra kosten zijn voor de integratie.
Vraag?
Neem contact op
* verplichte velden
👍
Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
😱
Oeps. Het lijkt erop dat bovenstaande velden niet helemaal goed zijn ingevuld. Zou je het nog eens willen controleren en opnieuw willen proberen? Kom je er niet uit? Bel dan 038 750 3491.