Klantportaal laten maken?

Laat klanten zelf hun zaken regelen, met een klantportaal van Pixelpillow. Samen realiseren we een gebruiksvriendelijke applicatie, die jarenlang meegaat en tijd en geld bespaart. Heb je wel eens ingelogd bij de Overheid, een grote webwinkel of je energieleverancier? Dan kom je terecht in een klantenportaal, een besloten omgeving waar je persoonlijke gegevens kunt inzien of wijzigen. Zo regel je als klant je zaken zelf, en bespaar je als organisatie tijd en geld. En er zijn meer voordelen.

Snel en efficiënt jouw klantportaal bouwen

We hebben waarschijnlijk al 80% van het klantportaal dat je wilt laten bouwen al eens voor een andere klant gerealiseerd. Dat wil niet zeggen dat elk klantportaal hetzelfde is, maar hierdoor kunnen we de kostbare tijd besteden aan de onderdelen van het klantenportaal dat jou onderscheidt.

Klantportalen zijn cruciaal voor het versterken van de klantrelaties en het verbeteren van de klantenservice. Een op maat gemaakt klantportaal zorgt ervoor dat je klanten een gepersonaliseerde ervaring krijgen, wat op zijn beurt de klanttevredenheid en -loyaliteit verhoogt. Maar hoe bouw je snel en efficiënt een klantportaal zonder in te leveren op kwaliteit?

01.
Hergebruik en Aanpassing: Door bestaande frameworks en oplossingen te hergebruiken, kunnen we een groot deel van de benodigde functionaliteiten snel realiseren. De overige 20% wordt op maat gemaakt om aan jouw unieke eisen en wensen te voldoen.
02.
Modulaire Opbouw: Een modulaire opbouw maakt het mogelijk om functies stapsgewijs toe te voegen. Hierdoor kunnen we het portaal snel lanceren en later verder aanpassen.
03.
Gebruikersonderzoek: Het is essentieel om feedback van gebruikers te verzamelen tijdens de ontwikkelingsfase. Hierdoor kunnen we prioriteit geven aan de ontwikkeling van functies die het meest waardevol zijn voor jouw klanten.
04.
Geautomatiseerde Processen: Door processen te automatiseren en integraties met andere systemen te realiseren, kunnen we de efficiëntie verhogen en de tijd tot lancering verkorten.
05.
Continu Verbeteren met CRO voor Webapplicaties: Na de lancering blijven we het portaal optimaliseren op basis van gebruikersfeedback en analytische inzichten om zo de gebruikerservaring te blijven verbeteren. We bieden hiervoor een maandelijkse dienstverlening aan.

Met een professioneel klantportaal zijn je gebruikers echt in control. Daar hebben zij én jij elke dag profijt van.

Op zoek naar een bureau dat ruimte ervaring heeft? We vertellen je graag meer.
Ja, ik wil een goed klantportaal

De mogelijkheden van een klantportaal

Klantenportalen zijn steeds populairder. Dat is is begrijpelijk, want voor gebruikers zijn ze ideaal. In een beveiligde omgeving kunnen afnemers contracten inzien, facturen downloaden, informatie opzoeken enzovoorts.

Een effectief cliëntportaal bespaart tijd, geld en frustratie. Het voorkomt bovendien veel kostbare contactmomenten met de helpdesk. En biedt extra mogelijkheden, zoals deze.

Met een professioneel klantportaal zijn je gebruikers echt in control. Daar hebben zij én jij elke dag profijt van.

De voordelen van klantenportaal software

Klantenportaal software biedt volop mogelijkheden voor particulieren, bedrijven en overheden. Maar wat zijn nu de grootste voordelen?

01.
Op de eerste plaats bied je vrijheid. Klanten verwachten selfservice en willen zaken regelen als ze eraan toe zijn. Of dat nu ‘s ochtends of ‘s avonds, en op een telefoon of laptop is.
02.
Met een cliëntportaal geef je 24/7 toegang tot belangrijke gegevens. Bovendien ben je volledig transparant. Dit voorkomt verrassingen en vergroot gebruikersgemak en betrokkenheid.
03.
Een hoogwaardig klantportaal kun je koppelen aan andere systemen. Zo krijgen klanten inzicht in hun aankoopgeschiedenis, facturen, contracten etc. Dankzij deze onmisbare data kun je ze beter ondersteunen en informeren. En het biedt volop kansen voor gerichte marketing. 
04.
De krapte op de arbeidsmarkt blijft de komende jaren stijgen. Dit maakt het steeds moeilijker om de gewenste service te blijven bieden. Met een cliëntportaal lukt dit wel, zonder extra personeel aan te hoeven nemen.
05.
Met een klantportaal vang je eenvoudige vragen af. Hierdoor kunnen servicemedewerkers zich concentreren op uitdagende werkzaamheden. Dit verhoogt hun werkplezier en rendement.

Een succesvol portaal verdient zichzelf kortom terug. In goodwill, efficiency en kwaliteit.

Verschillende soorten klantportalen

Klantportalen zijn er in alle soorten en maten. Globaal kun je ze onderverdelen in deze 3 varianten.

1. B2C klantportalen
Het B2C-klantportaal is niet meer weg te denken. Zodra je als consument online een product of dienst bestelt, kun je je gegevens bekijken, de bezorgdatum inzien, een retourzending aanmelden en meer.

2. B2B Klantportalen
Een B2B Klantportaal is ideaal voor bedrijven onderling. Afnemers kunnen bestellingen plaatsen, contracten wijzigen en meer. Ook krijgen ze vaak gepersonaliseerde prijzen te zien. Bijvoorbeeld op basis van gemaakte prijsafspraken of bestelde hoeveelheden. Dit zorgt voor een volledige gepersonaliseerde klantervaring.

1. Portals voor overheden en gemeentes
Overheden en gemeentes hebben ook baat bij portals. Zo kunnen inwoners bijvoorbeeld zelf hun verhuizing doorgeven, vergunningen aanvragen of zich inschrijven bij de gemeente.

Klantenportaal bouwen met extra functionaliteiten

Een klantportaal kun je voor elk gewenst doel inzetten. Afhankelijk van je wensen voegen we de juiste functionaliteiten toe. Zo kunnen we je klantportaal koppelen aan:

En nog veel meer. Dat betekent overigens niet dat je mogelijkheden meteen moet inzetten. Gebruiksvriendelijkheid is het allerbelangrijkste, want niemand houdt van een ingewikkelde app of site. Daarom maken we bij Pixelpillow uitsluitend klantportalen op maat.

Samen kijken we naar je wensen, uitdagingen en doelen. Pas als die glashelder zijn, bouwen we een basisportaal. Die testen we vervolgens uitgebreid met echte gebruikers. Pas als zij het ontwerp helemaal snappen en uitnodigend vinden, ontwikkelen we verder.

Met Pixelpillow ben je zeker van een doelgericht en gebruiksvriendelijk klantportaal, waar gebruikers blij van worden. En waar je jaren mee vooruit kunt.

Voorbeelden cliëntportalen van Pixelpillow

Kies ook voor een gebruiksvriendelijk digitaal klantportaal. Dit zijn voorbeelden van uitdagende klantportalen die we maakten voor ambitieuze opdrachtgevers.

Klantportaal, voor wie?

Of je je nu richt op klanten, zakenpartners, medewerkers of inwoners van je gemeente: er is een geschikt klantportaal voor elke wens. Leg daarom nu je uitdaging aan ons voor. Dan ontdekken we samen wat een klantportaal kan doen voor jouw organisatie.

Kunnen wij je helpen met een klantportaal op maat?

Samen een succesvol klantportaal maken? We beheersen alle disciplines, en zetten zorgen voor een geweldige user experience (ux), een ui design waar je gebruikers blij van worden en development waarmee je klantportaal staat als een huis. We laten je graag vrijblijvend de kansen en mogelijkheden zien. Ook een klantportaal laten maken?

Weten wat een klantportaal voor jouw organisatie kan betekenen?
De keuze voor standaardsoftware of je oplossing op-maat laten ontwikkelen is er niet een die over één nacht ijs gaat. Wil je een keer sparren over deze keuze? We denken graag met je mee.
Neem contact op
Vraag?
Neem contact op
* verplichte velden
👍
Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
😱
Oeps. Het lijkt erop dat bovenstaande velden niet helemaal goed zijn ingevuld. Zou je het nog eens willen controleren en opnieuw willen proberen? Kom je er niet uit? Bel dan 038 750 3491.