5

Terugblik 2019

In de vijfde aflevering van Pillowtalk blikken Milan, Joël en Gert-Jan van Pixelpillow terug op 2019. Deze aflevering heeft een luchtigere insteek dan normaal, waarbij ze praten over de belangrijkste veranderingen van het jaar, zoals de verhuizing naar hun nieuwe kantoor. Ze reflecteren op hun ervaringen en lessen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

UX fuck up van de week

Tijdens de verbouwing van hun kantoor gebeurde er een opvallende fout: de muren werden in een verkeerde kleur geverfd, namelijk lotus bloesem wit, wat uiteindelijk roze bleek te zijn. De hosts hadden er slapeloze nachten van en moesten de muren snel opnieuw laten verven. Deze fout leerde hen dat een kleine kleurstaal niet altijd representatief is voor een groot oppervlak, en dat het verstandig is om een test op een groter stuk muur te doen.

Stelling 1

"Verhuizen is een eitje." Dit jaar heeft Pixelpillow een verhuizing meegemaakt naar een groter kantoor. De hosts bespreken dat het proces uitdagend was, waarbij ze te maken kregen met vertragingen en onverwachte problemen. Ondanks deze uitdagingen heeft de verhuizing hen veel voordelen opgeleverd. Het nieuwe kantoor weerspiegelt hun filosofie, met ruimtes die variëren van drukke, sociale plekken tot rustige cubicles, zodat iedereen in elke werkmodus productief kan zijn.

Stelling 2

"Cubicles worden helemaal de trend in 2020." De hosts merken op dat de focus op cubicles niet alleen terugkomt, maar ook aangepast wordt aan moderne eisen. In hun kantoor hebben ze flexplekken die geschikt zijn voor verschillende werkstijlen. De rustige cubicles bieden medewerkers de kans om geconcentreerd te werken, wat volgens de hosts bijdraagt aan een betere balans tussen samenwerken en individueel werken.

Stelling 3

"Component-based werken is de toekomst." Pixelpillow heeft dit jaar de overstap gemaakt naar component-based werken, wat een aanzienlijke verbetering heeft gebracht in hun ontwerpproces en ontwikkelproces. Het helpt bij het creëren van consistente designs en maakt het makkelijker om aanpassingen te doen zonder het hele systeem te verstoren. Door componenten her te gebruiken, kunnen ze efficiënter werken en zich concentreren op wat echt belangrijk is voor elk project.

Conclusie

De hosts concluderen dat ad hoc werken niet meer van deze tijd is. Ze bespreken hoe hun proces en werkwijze afgelopen jaar zijn veranderd en benadrukken het belang van goede planning en voorbereiding. Met 2019 als een jaar van veranderingen en groei, kijken ze uit naar een 2020 waarin ze deze lessen verder kunnen toepassen en hun visie verder kunnen uitwerken. Ze zijn enthousiast over hun nieuwe kantoor en hun plannen voor het nieuwe jaar, terwijl ze zichzelf de ruimte geven om verder te groeien en hun doelen te bereiken.