19

Internetbureaus Bestaan Over 10 Jaar Niet Meer

In deze aflevering van Pillowtalk bespreken Milan, Joël, en Gertjan de toekomst van internetbureaus. Ze vragen zich af of deze bureaus over tien jaar nog bestaan en verkennen het belang van aanpassing aan de veranderende digitale wereld. Pixelpillow focust op het creëren van optimale gebruikerservaringen en dit onderwerp raakt aan hun kernactiviteiten en het voortbestaan van hun agency in de digitale toekomst.

UX fuck-up van de week

De hosts delen een recente ervaring met Coolblue, waarbij een geretourneerd item per ongeluk naar hun oude adres werd verstuurd. Hoewel ze Coolblue prijzen voor hun service, identificeren ze dit incident als een klein foutje in een anders vlekkeloze klantervaring. Ze bespreken hoe dit soort fouten kunnen voorkomen en hoe belangrijk het is voor bedrijven om hun processen continu te evalueren en optimaliseren om de ultieme gebruikerservaring te bieden.

Stelling 1: Een internetbureau is niet schaalbaar

Milan, Joël en Gertjan bespreken of het huidige model van internetbureaus schaalbaar is. Ze erkennen dat het werk dat zij doen gebaseerd is op maatwerk en persoonlijke inzichten, wat schaalbaarheid uitdagend maakt. De discussie draait om de mogelijkheid van standaardisatie en het gebruik van componenten om efficiëntie te verbeteren, maar ze concluderen dat creativiteit en uniek maatwerk essentieel blijven en minder makkelijk te schalen zijn.

Stelling 2: Je moet het grootste of de meest gespecialiseerde bureau zijn om te overleven

De vraag of alleen het grootste of het meest gespecialiseerde bureau kan overleven in de toekomst wordt besproken. Ze betwijfelen of er ruimte blijft voor middelgrote bureaus die proberen te concurreren met grotere agencies. De consensus lijkt te zijn dat er altijd ruimte zal zijn voor bureaus die een niche bedienen of een unieke waardepropositie bieden, ongeacht hun grootte.

Stelling 3: Als we niks veranderen aan ons verdienmodel, bestaan we over tien jaar niet meer

De toekomst van het verdienmodel van internetbureaus wordt onder de loep genomen. De discussie gaat over of het huidige uurtarief-model houdbaar is en of bureaus zich moeten aanpassen aan nieuwe modellen om relevant te blijven. Ze bespreken de mogelijkheden van productmix-aanpassingen en de noodzaak om waarde te blijven toevoegen door problemen op te lossen en unieke oplossingen te bieden.

Conclusie

De podcast eindigt met een reflectie op de besproken onderwerpen. De hosts van Pixelpillow concluderen dat, ondanks de uitdagingen en de noodzaak tot aanpassing, er altijd een plek zal zijn voor internetbureaus die waarde toevoegen, unieke oplossingen bieden en zich aanpassen aan de veranderende digitale wereld. Ze benadrukken het belang van blijven innoveren, het persoonlijke aspect van design en ontwikkeling en de noodzaak voor bureaus om hun unieke waardepropositie te blijven ontwikkelen.