Inzichtelijke loopbaantrajecten voor onderzoekers

‚Äć

Voor carri√®replatform AcadamicTransfer ontwierpen we ‚ÄĒ in een joint effort met Leukeleu ‚ÄĒ de AcademicsConnected Carri√®rekaart. De kaart laat visueel zien welke mogelijke stappen je kunt maken vanuit een bepaald punt in je wetenschappelijke carri√®re.

AcademicsConnected

Vind het juiste carrièrepad

Het kiezen van het juiste carrièrepad als onderzoeker na je promotie is een hele uitdaging. Er is veel concurrentie en gepromoveerden zijn zich vaak niet bewust van de verschillende opties. De meeste gepromoveerden kunnen niet in de academische wereld blijven, maar hebben niet helder wat hun opties zijn buiten de academische wereld.

Waar zijn onderzoekers nodig? Hoe is het onderzoeksklimaat in verschillende sectoren in Nederland? Hoe kunnen onderzoekers elkaar ondersteunen bij verdere loopbaanstappen en hoe kunnen organisaties langdurige relaties met hen opbouwen?

De AcademicTransfer carrièrekaart geeft op een visuele manier antwoord op deze vragen.

De kaart

De kaart maakt elke carri√®remogelijkheid tijdens deze ‚Äėjourney‚Äô inzichtelijk. Elke gepromoveerde heeft zijn/haar eigen 'reis' en met dit ¬†instrument geven we duidelijke informatie over wat je kunt verwachten op elk 'station' (een specifieke loopbaanoptie).

Persoonlijk contact

Vanuit de AcademicsConnected metromap kan contact gelegd worden met mentoren en kunnen persoonlijke verhalen van onderzoekers bekeken worden die dezelfde carrièrestap hebben gezet.

Tips & Tricks

Via de map vindt de onderzoeker algemene informatie over een onderzoekscarri√®re in die specifieke sector, informatie over de functie, tips en self-assesment en careerstep tools. Verder ontsluiten we vacatures, blogposts, events, nieuws en berichten van potenti√ęle werkgevers.

Een modulair systeem

In nauwe samenwerking met de developers van Leukeleu realiseerden we een modulair systeem waarmee ook in de toekomst makkelijk nieuwe paden toegevoegd kunnen worden en dat eenvoudig uitgebreid kan worden met extra content.

Het team

Gertjan
Creative Lead
Milan
Commercial Lead