Expert Review

De eerste maand van de UX Optimalisatie starten we met een Expert Review. Vervolgens plannen we een kick-off om de uitkomsten uit de Expert Review te bespreken en de juiste UX-mix™️ samen te stellen voor de volgende maand.

Voor de Expert Review doet onze UX-researcher en/of designer een grondige evaluatie van de digitale tool die jullie willen optimaliseren. Zo ontdekken wij vaak al de belangrijkste usability-issues. Deze krijgen jullie uiteraard in een verbeterplan.

Wat is een Expert Review precies?

In een Expert Review onderzoekt een ervaren UX-researcher en/of designer jullie digitale tool systematisch om usability-problemen te ontdekken. Deze experts gebruiken hun kennis van ontwerpprincipes, best practices en heuristieken om jullie digitale tool te analyseren en feedback te geven over de gebruiksvriendelijkheid.

Dit onderzoek kan zowel breed als diepgaand zijn, afhankelijk van de complexiteit van de tool en de doelen van de UX Optimalisatie.

Waarom doen we een Expert Review?

UX-problemen die we tegen kunnen komen in een Expert Review

01.

Navigatieproblemen

De expert kan de navigatiestructuur beoordelen en aanbevelingen doen wat onduidelijkheden zijn binnen de navigatiestructuur.
02.

Gebruikersflows die niet lekker lopen

We doorlopen verschillende gebruikersflows en merken waar deze wel en niet goed lopen. Ook kan het zijn dat er feedback ontbreekt op bepaalde plekken of dat de informatie niet duidelijk is. Dit zal in een verbeterplan worden samengevat.
03.

Moeilijk leesbare tekst

We onderzoeken de leesbaarheid van content, dit omvat zowel de typografie als het kleurgebruik, maar ook de lay-out en of belangrijke informatie goed wordt onderscheiden van minder belangrijke informatie.
04.

Complexe en verwarrende interface-elementen

Dit kan leiden tot fouten en frustraties. Gebruikers willen makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken en als elementen complex of verwarrend zijn kan dit leiden tot keuzestress. Wij rapporteren dit in een verbeterplan en jullie kunnen kijken of jullie met behulp van de tips deze elementen kunnen vereenvoudigen.
05.

Kapotte links

Regelmatig gebeurt het dat we tijdens de Expert Review kapotte links tegenkomen. Het moge duidelijk zijn dat dit voor de gebruiksvriendelijkheid niet optimaal is 😉. Deze geven we uiteraard ook door, quick wins voor jullie!

Voorbeeld van een Expert Review

Stel dat een groot e-commerce bedrijf een app heeft die al enkele jaren live is. Ze besluiten met de UX Optimalisatie te starten als doorontwikkeling van de gebruiksvriendelijkheid. Tevens verwachten ze hiermee de klantretentie en de conversieratio's te verhogen.

In de eerste maand voeren wij een Expert Review uit. Onze experts doorlopen de belangrijkste gebruikersflows en maken hierbij gebruik van heuristieken en best practices om de gebruiksvriendelijkheid te beoordelen. We ontdekken problemen zoals onvoldoende feedback bij acties, onduidelijke call-to-actions en verschillende complexe interface-elementen.

We stellen een verbeterplan op met daarin de de bevindingen en aanbevelingen voor optimalisatie, zoals het implementeren van visuele bevestigingen, het aanpassen van bepaalde CTA's en het vereenvoudigen van filteropties.

Het bedrijf kan zelf aan de slag gaan met de verbeterpunten of wij kunnen dit voor hen gaan doen. Ook kan het zijn dat we met behulp van de Expert Review bepalen welke onderdelen we nog met echte gebruikers willen testen. In de kick-off worden al deze zaken besproken en maken we een keuze uit de UX Mix™️ mogelijkheden voor de volgende maand.

Conclusie

Door onze ervaren UX-researcher en/of designer een grondige evaluatie te laten uitvoeren van jullie digitale tool, kunnen veelvoorkomende problemen snel worden opgespoord en verbeterd. Dit zorgt ervoor dat de belangrijkste usabilityproblemen opgelost kunnen worden voordat we verdere gebruikerstesten gaan doen. Daarnaast helpt het je prioriteiten te stellen voor het vervolg van de UX Optimalisatie.

Weten hoe een Expert Review jouw UX verbetert?
Wil je je digitale tool gebruiksvriendelijker maken en je conversie verhogen? Start dan morgen met een Expert Review. Bij Pixelpillow helpen we je de gebruikerservaring te verbeteren waardoor je betere resultaten boekt. Benieuwd hoe een Expert Review jouw product naar het volgende niveau kan brengen? Neem snel contact op.
Ja, meer weten over een Expert Review
Milan van Bruggen
Partner / UX-expert
Ook interessant
Vraag?
Neem contact op
* verplichte velden
👍
Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
😱
Oeps. Het lijkt erop dat bovenstaande velden niet helemaal goed zijn ingevuld. Zou je het nog eens willen controleren en opnieuw willen proberen? Kom je er niet uit? Bel dan 038 750 3491.