Het doel van INNERS is om de energie balans van de stedelijke watercyclus te verbeteren. Hiervoor zoeken elf Europese organisaties naar systemen om niet alleen water te transporteren, maar ook als een potentiële bron van energie te gebruiken.


de Klant

Groot Salland is een waterschap, gelegen in het westen van de provincie Overijssel. Het is verantwoordelijk voor de waterbeheersing in een gebied ter grootte van 120.000 ha. Het kantoor van het schap is gevestigd in de stad Zwolle.

Het ontwerp

Het logo symboliseert de energiestroom van water. In de online toepassing is gezocht naar een manier waarop de projectpartners en bezoekers in één oogopslag duidelijk wordt wat de fase is waarin de verschillende projecten zich bevinden.

huisstijl

Voor consistente toepassing van de huisstijl ontwierpen we geen dik handboek, maar een handzame factsheet.
Van het logo zijn varianten ontwikkeld voor gebruik bij grayscale printers en fax De correspondentieset straalt rust uit, en leidt niet af van de boodschap. De verschillende fasen zijn in een oogopslag inzichtelijk via de website.

De techniek

Het beheer van de website is zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Zo kan aangegeven worden in welke fase het project zich bevind, waarbij afhankelijk van de fase een alternatieve afbeelding geladen word.

De site is gebouwd op basis van het open-source CSM WordPress. Eenvoudig beheer van de content m.b.v. WordPress.

Na een minder goede ervaring met een website maker hebben we Pixelpillow in de arm genomen voor de website van ons internationale project Inners. Pixelpillow is er in korte tijd in geslaagd de website naar wens en werkend te maken. We krijgen er veel positieve reacties op. Katrien Bijl, Projectleider Inners.eu