Maatwerk Configurator versus Cloud Configurator. Zo maak je de juiste keuze.

Hoe weet je zeker dat jouw configurator je bedrijfsbehoeften perfect weerspiegelt? Bij Pixelpillow begrijpen we dat de keuze tussen een maatwerk configurator en een cloud configurator cruciaal is voor het succes van je bedrijf. Of je nu een complex product hebt of meerdere systemen moet koppelen, de juiste keuze maken tussen maatwerk en standaardoplossingen kan een wereld van verschil maken. Gemiddeld kost een configurator een bepaald bedrag, maar het echte voordeel meet je in de effectiviteit en de integratie met jouw specifieke bedrijfsprocessen. In dit artikel ontdek je de voor- en nadelen van beide opties en bieden we je een handige checklist om te bepalen welke keuze het beste bij jouw situatie past.

Door

Milan

Maatwerk configurator

Aangepast aan jouw specifieke behoeften

Maatwerk configurators blinken uit wanneer je te maken hebt met complexe producten of specifieke bedrijfsprocessen. Ze bieden een oplossing die naadloos aansluit bij jouw unieke eisen en wensen. Dit is vooral handig als je product zelf complex is of als je configurator meerdere bestaande systemen moet integreren. Zo'n persoonlijke benadering zorgt ervoor dat de configurator niet alleen functioneert zoals jij dat wilt, maar ook dat het een verlengstuk wordt van je merk en bedrijfscultuur. En het zorgt ervoor dat je zeker weet dat belangrijke koppelingen met bestaande CRM, ERP en andere systemen vlekkeloos blijven werken.

Kosten en overwegingen

Maatwerk komt natuurlijk met een prijskaartje. Afhankelijk van de complexiteit en de vereiste integraties, kunnen de kosten variëren. Maar onthoud: je investeert in een tool die volledig is afgestemd op jouw organisatie en bedrijfsprocessen, wat zich vaak vertaalt in hogere efficiëntie en betere klanttevredenheid op lange termijn.

Een standaardoplossing: Cloud Configurator

Zo van de plank

Cloud configurators (standaardoplossingen), zijn ideaal voor bedrijven die snel en zonder veel gedoe een configurator willen opzetten. Deze optie is kosteneffectief en meestal sneller te implementeren dan een maatwerkoplossing. Ook bieden ze vaak een reeks van standaard functies die voor veel bedrijven nuttig zijn. Vooral handig als je een configurator wilt gebruiken die niet hele exotische functies of koppelingen nodig heeft om effectief te zijn.

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van een cloud configurator is de eenvoud en snelheid van implementatie. Echter, het nadeel is dat je beperkt bent tot de functies en mogelijkheden die de standaardoplossing biedt. Ook heb je niet altijd invloed op de richting die het gekozen standaardproduct kiest. Bepaalt de aanbieder van de software dat die ene feature – die jij juist zo belangrijk vindt – wel kan komen te vervallen? Dan heb jij vette pech. Dit kan een uitdaging zijn voor bedrijven met specifieke behoeften of complexe producten.

Een maatwerk configurator die jouw organisatiedoelen behaalt
Mis de kans niet om jouw bedrijf te laten groeien met de perfecte configurator. Of je nu kiest voor een op maat gemaakte oplossing of voor een cloud configurator, Pixelpillow staat klaar om je te helpen de juiste keuze te maken. Neem contact met ons op en ontdek hoe onze expertise jouw bedrijf kan transformeren. Wacht niet langer, want zonder de juiste configurator mis je misschien de boot naar succes!
Neem contact op
Meer weten...
Veelgestelde vragen over cloud versus standaard productconfigurators
Hoe lang duurt het om een configurator te implementeren?

De implementatietijd van een configurator kan variëren afhankelijk van de complexiteit en de grootte van het project. Over het algemeen moet u rekenen op een periode van 2 tot  maanden. Het wordt aanbevolen om te beginnen met de implementatie van één productvariant en geleidelijk meer productgroepen en functies toe te voegen​​.

Kan een configurator ook complexe producten aan?

Ja, zelfs zeer complexe producten met miljoenen mogelijke combinaties kunnen worden weergegeven in een configurator. Geavanceerde productregels in de backend van de configurator zorgen ervoor dat alleen technisch haalbare opties worden aangeboden, wat de nauwkeurigheid verbetert en fouten vermindert​​.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een product configurator voor bedrijven?

Product configurators bieden meerdere voordelen, waaronder inzicht in verkoopstatistieken, visualisatie voor klanten, en het automatiseren van stuklijsten en modellen in PDM en ERP-systemen. Ze kunnen ook de engineering en verkoopinspanningen tot 50% verminderen en de doorlooptijd van het orderintake-proces tot 80% verkorten​​.

Vraag?
Neem contact op
* verplichte velden
👍
Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
😱
Oeps. Het lijkt erop dat bovenstaande velden niet helemaal goed zijn ingevuld. Zou je het nog eens willen controleren en opnieuw willen proberen? Kom je er niet uit? Bel dan 038 750 3491.